­‍­Peru, Bolivia & Argentina (2022)

Endnu en rejse til Sydamerika. Først to uger til Peru og Bolivia (på en tur arrangeret af 'Aarsleff rejser' som vi tidligere har rejst med (i Namibia 2017 og Ethiopien i 2019).  Derefter to uger på egen hånd i Argentina, hvor vi besøgte familie (vores 6. besøg i dette fantastiske land).

Bolivia

Efter en lang flyvetur fra København via Amsterdam til Perus hovedstad: Lima. Dagen efter besøg på guldmuseum og samme eftermiddag umiddelbart videre til La Paz hvor del internationale lufthavn (El Alto) med sine 4066 moh. er verdens højest beliggende. Derefter et par dage i den fantastiske by, omgivet af Altiplanos (hjemstedet for flere forskellige præ-colombianske kulturer) høje bjerge på alle sider. Byen har mange bygninger fra den spanske kolonitid, og er også kendt for sine enestående markeder, først og fremmest heksemarkedet Mercado de las Brujas. Imponerende er også  verdens længste så vel som højeste gondolbane, et kollektivt transportsysten der svæver over den kuperede bys tage.
Fra La Paz via Månedalen og Tiahuanaco til Tichicaca søen og videre, først med båd og derefter langs søen, til Puno i Peru.

Billeder fra Lima og Bolivia

Via Lima til La Paz og over Tichicaca til Peru

« Previous Image 7 / 32 Next »

LImas's front mod Stillehavet

Se en lille video og lær hvordan man bygger en sivbåd


Peru

I Puno besøg hos Uru indianerne der (i en slags levende museum) lever på sivøer i søen. Herfra til Cusco og Machu Piccho (et af verdenens vidundere). Videre med fly til Madre de Dios floden i Amazonas regnskov, og herfra tilbage til Lima og herfra en tur 400 km sydpå, til Nasca og tilbage via Paracas med besøg på en af de spændende Guanoøer ud for kysten. Herfra tilbage til lufthavnen i Lima (Callao).

Bileder fra Perus tre landskabstyper:
Sierra (højsletten >3000 moh.), Selva (Amazon regnskoven) og Costa (det tørre, golde kystlandskab)

Fra Tichicaca via Cusco til Selva og Costa

« Previous Image 1 / 34 Next »

På vej til Puna en nogle 'væltede sten' (kan ikke huske hvad det hed?)

Se et par små videoer med eksempler på peruviansk musik
 

Argentina 

Fra Lima et natfly (en meget kort nat pga 2 timers tidsforskel til Buenos Aieres) kom vi så for 6. gang (de seneste 30 år) til Argentina. Først hos halvfætter Billy (Guilliamo) og Luhan. Videre til Mar del plata hos halvfætter Christian og Adriana, hvor vi bl.a. deltog i barnedåben af deres seneste barnebarn 'Clarita'. Endelig til Negochea,hvor vi havde nogle dejlige dage med halvkusine Angela (og Alicia).

Billeder fra familiebesøg i Buenos Aieres, Mar del Plata & Negochea

Besøg hos familien i Argentina

« Previous Image 1 / 34 Next »

Mate med Lujan og Santi (hhv hustru og yngste søn af Billy)

Se en video, hvor Sten er kommet i arbejde på marmeladefabrikken samt en video af Silvana, der rigtigt slår sig løs i BA's natteliv

Læs mere i Ries redigerede- og illustrerede dagbog fra turen

senest opdateret 26-04-2023