Cambodia (2013)

Tilbage til 'Andre rejser'

Min bror Mads driver gennem 'sin' fond (Engelstoft Family Foundation), blandt mange andre former for støtte i udviklingslande i Sydøstasien, to skoler i Siem Reap i Cambodia. I sommer 'udfordrede' han os til at komme en måned til Cambodia og deltage i hans arbejde. Da vi allerede var i gang med at planlægge vores tur til Indonesien lå de lige for at tage videre til Siem Reap, der bare ligger en times flyvning fra Bangkok, som alligevel var 'stop-over' på vejen. Det var en fantastisk positiv oplevelse at blive 'U-lands frivillig'. Dels fordi det at være på det samme sted i længere tid, gør at man bedre kan lære lokalsamfudet at kende og dels fordi det var interessant (på godt og ondt) at stifte bekendtskab med 'udviklingsgeografi' som den udfolder sig i den virkelige verden. Men også fordi Cambodia var en fantastisk oplevelse både naturmæssigt og historisk (fra Angkor Watt til Khemer Rouge's Killing Fields). Og som en ekstra bonus en lille uges ophold i Bangkok i Thailand på vejen hjem.

Interesserede kan ses Rie' dagbog fra vores tur til Indonesien og Cambodia i Oktober-Nvember 2013.

Vælg et billede og brug piletaster (eller 'swipe'), for at se billederne i stor størrelse

Siem Reap (Cambodia)

« Previous Image 1 / 31 Next »

På vej ind fra lufthavnen i en tuk-tuk

 

De fleste besøgende kommer til Siem Reap for at se Angkor det berømte tempelområde, der var den centrale del af hovedstaden i Khmer riget (9. til 15. århundrede).  Det er et enormt område med et stort antal tekpler bygget af skiftene regenter, der skulle overgå hinanden (og skiftevis fremme henholdsvis hinduisme eller budisme) og Angkor Wat er kun et af de mange templer (om end det største ja faktisk verdens største religiøse bygning).

Vælg et billede og brug piletaster (eller 'swipe'), for at se billederne i stor størrelse

{{CALL TO:PLUGIN:FotoProOP'Cambodia2013_2'); FAILED}}
 

Er man i Cambodia er det oplagt også at besøge hovedstaden  Phnom Penh. Det tager ca 6 timer med bussen og kan gøres både som en dagtur eller med en natbus. Det sidste er ikke just behageligt men da en interessant oplevelse, hvor vi virkelig følte os som rygsækturister. Der er mange interessante steder at besøge; og selv om det ikke just er behageligt, er et besøg til Cambodias 'killing fields' et must. Man kan simpelt hen ikke fatte hvad det var der skete tilbage i 1970'erne i vietnamkrigens kølvand. Se filmen 'The Kiing Fields'; den giver et godt indtryk af begivenhederne og giver, så vidt vi kan se, en fair beskrivelse.

Vælg et billede og brug piletaster (eller 'swipe'), for at se billederne i stor størrelse

Pnom Penh

« Previous Image 1 / 25 Next »

Kongepaladset i PnomPenh

 

Billigste flyrejser til Cambodia fra Danmark går typisk via Singaore, Kuala Lumpur eller Bangkok, herfra man så kan komme videre med lavprisselskabet AirAsia, der (i det mindste i 2013) havde direkte fly videre til Siem Reap. Vi fløj via Bangkok og benyttede hjemturen til en lille uges ophold der. Byen er bestemt et besøg værd, også selv om vi blev ramt af de store demonstrationer, der fandt sted mod regeringen der angiveligt er korrupt. 

Vælg et billede og brug piletaster (eller 'swipe'), for at se billederne i stor størrelse

Billeder fra Bangkok på turen hjem fra Cambodia

« Previous Image 1 / 31 Next »

Vagt ved indgangen til kongeslottet i Bangkok