Honduras (2001-02)

Efter den store Hurricane 'Mitch' i 1998 blev min fætter Ricardo udstationeret som chef for Amerikansk Røde Kors i Honduras: en flerårig mission. Dette gav os mulighed for over jul og nytår i 2001-02, at besøge dette mellemamerikanske land, der på mange måder er den arketypiske 'bananrepublik'. En fantastisk oplevelse fordi det på trods af mange spændende seværdigheder ikke er et land med nogen turisme af betydning. Mest eksotisk, vovet og spændende (dengang og aldrig overgået siden), var vores 5 dages ekspedition i kano (en udhulet træstamme med 'forhøjet' fribord og en 15 hp påhængsmotor) fra Palacios via små floder og laguner og videre ad Rio Platano til landsbyen Las Marias (sidstnævnte findes end ikke med navn på Google)
Og et lille efterskrift: en lokal honduransk øl geddder SalvaVida (=livredder), hvilket også er det spanske ord for en redningsvest..... kan det være mere passende?
 
Desværre findes der ike en dagbog fra turen men jeg har fundet et nytårsbrev til vennerne (dateret 1/1-2002), der giver nogle umiddelbare oplevelser fra besøget, og som er skrevet mens vi stadig var i Honduras  

Billeder fra Honduras

Vælg et billede og brug piletaster (eller 'swipe'), for at se billederne i stor størrelse

Honduras regnskov mm.

Honduras, Roatan mm.

Senest opdateret oktober 2016