en

s/y TROLDAND - om tursejlads, sejlsport & rejser

top
Page
Menu
News
Du er her:   Hjem > Besætningen > Mere om os & sejlads > 24-timers sejladser 

24-timers sejladser 

I årene 1984 til 2006 var vi flittige deltagere i de såkaldte 24-timers sejladser som desværre nu ikke sejles mere. Det var tidsbegrænsede distancesejladser hvor det gik ud på at sejle så langt som muligt, og samtidig være tilbage til startpunktet indenfor 24 timer (minimum 18 timer). Her fik man trænet praktisk navigation, vejrbedømmelse og natsejlads. Ideen var, at man over en 24 timers periode selv kunne planlægge en rute gennem et valg af et antal rundingsmærker (med udgangspunkt i en særlig liste over mærker og afstande mellem disse). Hvert mærke må højst rundes to gange og den samme distance mellem de to mærker må højest bruges to gange. Kommer men hjem 'for tidligt' (dvs efter mindre end 24 timers sejlads) bar dette - så at sige - straffen i sig selv, og komman hjem for sent, beregnedes et fradrag i totaldistancen. Endlig blev der givet en særlig 'præmie' til den deltager der nåede 'længst væk', og hvert år uddeltes årsplaketter, med den samlede årsdistance i hhv guld, sølv eller bronze.
Når vi har været så glade for disse sejladser skyldes det først og fremmest at man her fik en fantastisk træning i at planlægge ruter ift. vejrmeldinger, lige som man bliver trænet i natsejlads, altså en super træning for folk som vil på 'rigtig' (lang)tursejlads. Desværre skrumpede deltagerantallet gevaldigt i de senere år og den sidste sejlads (nr. 100) blev sejlet i 2021).

I de år vi selv sejlede 24-timerssejladser akkumulerede vi over 2600 sm. og som eksempel på hvor afslappet det kunne være kan du se en video fra vores 24-timerssejlads i foråret 2003.

Nedenfor ses de plaketter vi samlede over årene; små plaketter er sk. årsplaketter med årsdistancer og de store- er bronze-, sølv-, guld & jernplakette med akkumulerede distancer.

senest opdateret august 2021

« forrige top næste »
top
Page
Menu
News
top
Page
Menu
News
Hvor er vi?
Se Troldands 'position her og nu' hvis vi er inden for AIS rækkevidde

Seneste Opdateringer:
Billedgalleri fra 2020 sejladsen 
Billedgalleri fra 2021 sejladsen 
Billede fra vores tur til Jordan (2021)
Billeder fra vandreture på Madeira (2022)
Billeder fra tur til Peru, Bolivia & Argentina (2022)
Billeder fra vores tur til Mongoliet (2023)
 
Ny oversigts-sider:
 

Besøgende på www.troldand.dk siden dec. 2007

Er du interesseret problemer om nationale mindretal, nationalisme og statsdannelser?
Så køb bogen om Europas politiske geografi:

 

og læs om Europa af stater, territorier og nationer i denne bog (som Sten har skrevet sammen med en tidligere kollega, klik på billedet for at se mere)
  
© Creative Commons