en

s/y TROLDAND - om tursejlads, sejlsport & rejser

top
Page
Menu
News
Du er her:   Hjem > Besætningen > Vores hjemhavn

Vores hjemhavn

Vores hjemhavn var i årene 1974-1995 Skudehavnen, hvor Sejlklubben ØST holdt til. Det var et vidunderligt sted, lidt den for lands lov og ret og i mange år Københavns fiskerihavn  med flere små værfter bl.a. Jakob Jensens bådværft. Desværre indhentede udviklingen os. I dette tilfælde i forbindelse med anlægget af Øresundsforbindelsen og støbningen af tunnelelementerne; men vel også (og mere) fordi arealerne skulle frigøres til langsigtet byudvikling og et klondyke som Skudehavnen var i vejen for 'udviklingen'. Læs evt mere i Sejlklubben ØST's 75 års jubilæumsskrift 'Mands MInde i ØST', der kan rekvireres på sejlklubben København's (SKK) sekretariat.

Vores ny hjemhavn blev herefter den gamle Kalkbrænderihavn, der oprindelig blev anlagt i slutningen af 1800 tallet (åbnet 1895). Det var her Saltholmskalken blev landet og omdannet til mørtel, som var i stor efterspørgsel da brokvarterene blev udbygget i slutningen af 1800- og begyndelsen af 1900tallet. I 2008 blev de tre gamle Skudehavnsklubber Øst, Triton og Søhesten i god ro og orden slået sammen til en ny sejlklub: Sejlklubben København (SKK), der i dag her godt 500 medlemmer.

  Se en lille video om vores base i Kalkbrænderihavnen, optaget til brug ved TV2 Lorry's sommertur i Nationalmuseets skib Bonavista  i sommeren 2020, sendt 9/7-2020, hvor Sten 'optræder' på slap line: 
 
 
 
« forrige top næste »
top
Page
Menu
News
top
Page
Menu
News
Hvor er vi?
Se Troldands 'position her og nu' hvis vi er inden for AIS rækkevidde

Seneste Opdateringer:
Billedgalleri fra 2020 sejladsen 
Billedgalleri fra 2021 sejladsen 
Billede fra vores tur til Jordan (2021)
Billeder fra vandreture på Madeira (2022)
Billeder fra tur til Peru, Bolivia & Argentina (2022)
Billeder fra vores tur til Mongoliet (2023)
 
Ny oversigts-sider:
 

Besøgende på www.troldand.dk siden dec. 2007

Er du interesseret problemer om nationale mindretal, nationalisme og statsdannelser?
Så køb bogen om Europas politiske geografi:

 

og læs om Europa af stater, territorier og nationer i denne bog (som Sten har skrevet sammen med en tidligere kollega, klik på billedet for at se mere)
  
© Creative Commons