Chokoladfudgetårta
 |
Ingredienser: 150g smør 2,5dl sukker 1tek vanilliesukker 1spsk kaffe 1,5dl hvedemel 0,5dl kakao 1tsk bagepulver
|
Fudge: 1,5dl piskefløde 1,5dl sukker 2 spsk lys sirup (ahorn) 100g mørk chokolade (70%) 75g smør (stuetemperatur) 1 spsk cacaopulver
|
Gør sådan her (rækker til ca 10 stykker): Varm ovnen op til 175° Smelt smørret i en kasserolle og lad det køle af pisk æg sukker og vanilliesukker og tilsæt kaffe. Tilsæt (sigt) mel, kakao og bagepulver og rør det smeltede smør i massen. Hæld massen i en smurt springform (ca 25 cm i diameter) og bag kagen i ca 20 minutter. Lad kagen køle af.
Imens tilberedes fudgen: Bland fløde, sukker, sirup og chokolade i en kaserolle. Lad dett koge i nogle minutter under omrøring indtil massen er 'blank' og 'smidig'. Tag kaserollen fra varmen og tilsæt smørret. fordel massen på den afkølede kage og drys med kakao.
Lad afkøle og tag herefter 'kanten' af formen og drys med kakao (brug en sigte).
Server med kold flødeskum.
|
Download 'den oprindelige' opskrift som pdf fil
kilde: Elisabeth Johansson: "Chokolad" (Natur & Kultur)