Ilê de Houat

Ilê de Groix til Ilê de Houat (juli-august 2010)
Så er vi kommet til Pornic lige syd for Loirefloden. Badevandet til søs er for første gang mere end 18º, og husenes tage er blevet røde. Vi er dermed ude af Bretagne og vil i de kommende uger være i depardementerne Vendée og Charente Maritime, og iht Reeds Nautical Almanac er vi nu i den sydlige Biscay.

De seneste 10  dage har været præget af stabilt vejr med vindstille om natten og søbrise, der langsomt begynder ved 11 tiden for at nå op til 8-10 ms sidst på dagen og så igen forsvinde helt ved 20 tiden. Perfekt vejr, og ud af de seneste 10 nætter har vi da også kun haft direkte 'bro-adgang' en enkelt af dem. Golf du Morbihan har været en betagende oplevelse med fine ankerpladser og et tidevand der mellem øerne kan løbe op til 9 knob (vi oplevede dog ikke mere end 6½). Herfra til Belle Île og Houat, hvor især Belle Île (og Sauzon) var fantastisk. Vi havde nogle gode cykelture, og de var ikke kun var nedad bakke! (denne ø - altså Belle Ile - er virkelig 'belle' og det er ikke il(d)e..., unskyld).

Efter nu små to måneder i Frankrig må jeg sige at det ikke er overraskende at landet er verdens største turistmål (ifgl World Tourist Organisation var mere end 10% af alle verdens samlede turistrejser i 2000 til Frankrig).

Læs mere i Ries dagbog

Vælg et billede og brug piletaster (eller 'swipe'), for at se billederne i stor størrelse

Morbian, Belli Ilê og Houat

 

Til oversigten over billeder fra 2010