en

s/y TROLDAND - om tursejlads, sejlsport & rejser

top
Page
Menu
News
Du er her:   Hjem > Den store tur > Tekst & billeder 2012 > Sevilla

Sevilla

Sevilla til hverdag og fest (oktober 2011- april 2012, 3 billedserier)
Som vi havde håbet har Sevilla vist sig at være alle tiders stad at tilbringe vinteren. Fantastisk sejlklub (se lidt om stedet). Det er noget helt andet at være i så lang tid på et sted, hvor man kan etablere sig med en hverdag, kender de lokale butikker og markeder og får ny lokale bekendtskaber og stam-restauranter, og der går ikke lang tid før de faste rutiner: svømning 3 gange om ugen og spanskundervisning 2 gange, kombineret med almindelige vedligeholdelse, turisme (se længere nede på denne side) og besøg hjemmefra (se længere nede på denne side), får en til at undre sig over at man nogensinde har haft tid til også at arbejde.

Ved siden af vores dagligdag har opholdet også givet muligheder for videre studier i madlavningens og spisningens ædle kunst, især har vi opgaget det 'ny spanske køkkens' rationes. Og så er vi begyndt at sylte for overalt i Sevilla er bitre appelsiner (pomeranser) et almindeligt vejtræ, og frugterne er bare lige til at plukke. Det fristede selvfølgelig til at forsøge sig med at lave en ægte Sevilla orangemarmelade efter Marys opskrift. Endvidere har vi forsøgt os med at salte pomeranserne, der er en gammel arabisk tradition at salte citroner så den passer fint ind i billedet her i 'El Andalus', og resultatet egner sig fint til sammenkogte retter og i rissalater.

Læs mere i Ries dagbog

 

Vælg et billede og brug piletaster (eller 'swipe'), for at se billederne i stor størrelse

Dagligdag i Sevilla

« Previous Image 1 / 32 Next »

Rio Guadalquivir og Club Nautic de Sevilla (CNS)

 

Under opholdet har vi haft det rigtigt hyggeligt med vores naboer på broen. Bob & Mary, Ben samt Roger & Liz fra England, Jeff & Lelia fra New Zeeland og Mats og Ann fra Sverige. Hertil kommer alle dem vi har mødt som bor permanent hernede: Vicky, Sarah (der spiller på engelsk horn i Sevilla symfonikerne), Ulf & Sara, Claus & Christina og mange andre. Men også besøgene hjemmefra har vi nydt. De mange ny venner og lokale bekendte og vennernes besøg, har været en stor inspiration i vores udforskning af By og omegn, og man kan se flere billeder fra Ronda, Cordoba, Granada, Gibraltar og Sierra de Aracena.

Læs mere i Ries dagbog

Vælg et billede og brug piletaster (eller 'swipe'), for at se billederne i stor størrelse

Turist i Sevilla

« Previous Image 1 / 40 Next »

Den imponerende portal der danner indgangen til festpladsen ved feria de Avril. Og der bygges en ny hvert år

 
 

Sevilla er mere end noget andet kendt for deres to fantastiske 'events': Semana Santa (Påskeugen) og Feria de Avril (forårsfestivalen) hvor hele byen står på den anden endeog hvor folk kommer tilrejsende fra hele verden for at opleve det. netop for at få disse oplevelser med besluttede vi os til at blive hele april måned med og hvilken oplevelse. Centralt for Semana Santa  (se videoklip, 180 MB) er de 56 religiøse processioner, hver med 2 eller 3 pasas, dvs kæmpe udskårne religiøse scenerier der illustrerer af Kristi lidelse og opstandelse. Alle med en vægt på op til flere tons, båret af 40-80 personer i tripgang og ledsaget af 2-3 orkestre samt flerehundrede 'Nazarærere'. Og det hele kan følges minutiøst på en særlig 'app' i real time.

Og så bare en uge herefter Feriaen. En hel uges forårsfestival, Med fuld fart på 20 timer i døgnet med Sevillana og rebouchita (Manzanilla, mynte og Sprite) i rå mængder og festlig påklædning så det vil noget. Alle der er noget ved musikken har deres egen 'Caseta' (en slags restaurationstelt med bar og musik), hvortil man inviterer venner og bekendte (og her gælder det altså om at have fået sit netværk på plads). Og samtidig med alt dette starter så sæsonen for  tyrefægtning (se videoklip , 39 Mb). Det er ubeskriveligt vildt.

Læs mere i Ries dagbog

Vælg et billede og brug piletaster (eller 'swipe'), for at se billederne i stor størrelse

Semana Santa & Fer ia de Avril i Sevilla

« Previous Image 1 / 62 Next »

Denne sk. Nazaræer har intet med KKK at gøre, men er i mange hundredevis en vigtig del af de mange processioner

 

Til oversigten over billeder fra 2012

 

Undermenu

⇑ ..
« forrige top næste »
top
Page
Menu
News
top
Page
Menu
News
Hvor er vi?
Se Troldands 'position her og nu' hvis vi er inden for AIS rækkevidde

Seneste Opdateringer:
Billedgalleri fra 2020 sejladsen 
Billedgalleri fra 2021 sejladsen 
Billede fra vores tur til Jordan (2021)
Billeder fra vandreture på Madeira (2022)
Billeder fra tur til Peru, Bolivia & Argentina (2022)

Ny oversigts-sider:
 

Besøgende på www.troldand.dk siden dec. 2007

Er du interesseret problemer om nationale mindretal, nationalisme og statsdannelser?
Så køb bogen om Europas politiske geografi:

 

og læs om Europa af stater, territorier og nationer i denne bog (som Sten har skrevet sammen med en tidligere kollega, klik på billedet for at se mere)
  
© Creative Commons