en

s/y TROLDAND - om tursejlads, sejlsport & rejser

top
Page
Menu
News
Du er her:   Hjem > Om tursejlads og udstyr > Gæster om bord

Gæster om bord

Vi elsker at have venner og familie om bord og heldigvis er der rigtig mange, der stadig kan holde ud at besøge os (og som endda gerne vil komme igen). Tanken om at få 10-14 dage på en sejlbåd i Middelhavet har enorm appel. Man skal imidlertid ikke være blind for at vores liv og rutiner bliver ændret  når vi får besøg, en erfaring vi deler med mange andre sejlere vi har mødt undervejs. Er man først blevet 'live aboard' kommer man ind i nogen vaner og et tempo som der i sagens natur bliver lavet om på når der kommer besøgende. Vi er sikkert også selv blevet lidt sære efterhånden som årene er gået; f.eks. kan vi godt li' en siesta midt på dagen, og det er derfor vigtigt at afstemme gæsternes forventninger til besøget til vores livsstil.
Emnet er lidt kildent, men vi tror selv at vi har fundet nogle gode 'leveregler' for besøgene på Troldand som andre også kunne have glæde af. Dem kan man læse om nedenfor; men først lidt billeder af de venner, der har rejst for at besøge os.

   

Buller er har sejlet med os overalt. Hjemme i Danmark, i England, på Kanaløerne i Bretagne og i Galicien (2010) på Azorerne og i Portugal (2011) i Spanien (2012), på turen mod det Ioniske (2014), i det Saroniske (2016), i Palermo (2017) & ad franske kanaler til Lyon

særudgave af Rie's dagbog

 

Og i 2010 optrådte så Kirsten første gang på scenen, hvor hun sammen med Buller besøgte os i Vivero i Galicien og vi havde en fin uge sammen. Senere har Kirsten været med i Barcelona (2012) på Acorerne (2011) og i Palermo (2017)

 

Niels, er en anden trofast gæst, der har været med i Bretagne (2010), på turen til Azorerne (2011), i Marokko (2012) og senest på Mallorca (2013) og i det Saroniske (2017) Her ses han da vi (forgæves) forsøgte at indrullere ham på Koranskole i Marrakesch

særudgave af Rie's dagbog

     

Jimmy der var med på turen fra Galicien til Ponta Delgada på Azorerne (2011)

 

Jørgen er vores ældste 'fælles' ven. Jeg gik på sejlerskole med Jørgen i KAS tilbage i 1973-74 og vi købte vores første båd sammen i 1974. Jørgen var med på turen tilbage fra Azorerne (2011) og det var ved den lejlighed ham der - da morgenmaden blev serveret - kommenterede med: 'Hvor er det dyr der skal spise det her?'

 

Ani (A9) er en sejlerven fra fortiden, der selv har sejlet Atlanten flere gange, besøgte os og sejlede med på turen fra Menorca til Sardinien (2014), fra Kroatien til Apulien (2015) samt på Korsika og Cöte d'Azur (2018)

særudgave af Ries dagbog

 

 

Anker og Inger (& Rie) har også sejlet med os hjemme i Danmark og besøgte Troldand B&B'en i Sevilla (2012). Her lejede vi en bil og havde vi bl.a. en fin tur til Cordoba sammen

 

(Sten) Virginia, (Rie) & Ricardo besøgte os i Sevilla, hvorfra Ricardo blev kaldt til Jobsamtale i Singapore. Han fik jobbet (i Indonesien) hvor vi senere besøgte dem (i 2013)

Rie's dagbog fra tur til Østen

     

Bent & Karin (& Rie) er nok vores ældste sejlervenner. Vi fulgtes med dem (i Røde Orm) i Bretagne (2010) og senere, da vi lå i Sevilla og de i La Linea, havde vi fine ture i land sammen (2011 & 2012), senere har vi i 2014-15 overvintret sammen i Messolonghi og i 2016-17 i Cleopatra

 

(Rie &) Leila er måske den af alle, der har sejlet mest med os. I England og Frankrig (2000), i Norge (2002), Baskerandet (2010), Azorerne (2011), Mallorca (2013) og Sicilien (2014)

særudgave af Rie's dagbog

 

Vores gode veninde Kirsten (som vi derhjemme svømmer- og går til gymnastik med) har besøgt os i Galicien og senere i Portugal (2011) i Sydspanien (2012), i Barcelona i (2013) og på Siclien (2014) og i det Ioniske i 2015 & 16

særudgave af Rie's dagbog

   
Helene og Claus (& Sten) hjemme fra sejlklubben; de har selv et søsterskib til Troldand og besøgte os på en weekend under vores ophold i Sevilla (2012)   Solveig og Jan, der besøgte Toldand B&B i Barcelona (2013)   Tina der besøgte os sammen med Niels på Balearerne (2013)
   

Birthe, der sammen med Kirsten besøgte Troldand B&B i Barcelona (2013)

 

Esteban er en af mine argentinske fætre og Arantza hans søde baskiske (spanske) kone. Når de besøger os medbringer de selv over-natnings-faciliteterne (dvs. deres camper-van).  De har besøgt os i Frankrig (2010) og i Sant Carles i 2014, hvor vi bl.a. sejlede på lagunen (og vi har besøgt dem i Eibar i Baskerlandet i hhv. 2010 og 2013)

 

Her ses så Rie sammen med Amy, en dejlig engelsk 'pige', der tilbage i 2006 under en tur på Troldand - over for engelske sejlere - præsen-terede os som sine 'adopted parents'. En ærestitel vi er stolte over, og Amy er jo naturligvis så vores yndlingsdatter. Amy har været med i danske farvande samt i England (2010) og besøgt os i Sevilla (2012).  

Leveregler for besøg på Troldand?
Er man på en knapt afmålt ferie vil man naturligvis gerne have så meget ud af den som muligt. Der skal helst fuld fart frem, og såvel alkohol som restaurationsbesøg kommer let op på et niveau, hvor vor vores daglige livsstil ikke kan være med. Det bliver simpelt hen for hårdt for tegnebogen og leveren. Dertil kommer at når opholdet er så relativt kort som det normalt er, skal det udnyttes bedst muligt. Da billetter til destinationen bestilt i god tid normalt er billigere end hvis de købes kort tid før afrejsen, vil man selvfølgelig gerne benytte den mulighed; men det kan det let få betydelige konsekvenser, fordi vi ikke altid kan love at være i nærheden af en bestemt international lufthavn på et bestemt tidspunkt, hvor beliggenheden er fastlagt flere måneder i forvejen. Vi vil jo gerne sikre os at vi er at være fremme til gæsternes ankomst, og det kan let komme til at betyde at vi skal ligge og vente i en kedelig dyr marina i flere dage før de besøgende faktisk ankommer. Hvis man vil besøge os, må man derfor være indstillet på, at det ikke altid er muligt i god tid at få at vide, hvor vi er. Flybilletter kan derfor ikke bestilles flere måneder før afgang. Og vi kan ikke love at man ikke skal køre et par timer i bus før man er fremme ved det sted hvor vi 'ligger pt'.

Et andet forhold man skal være opmærksom på er det (især når det er sejlere der besøger os), at de (altså gæsterne) i sagens natur også gerne vil sejle. Men under normale omstændigheder flytter vi os ikke hele tiden (som man gør på en 'almindelig' sejlerferie). Tvært imod ligger vi ofte gerne det samme sted i en uge eller mere, hvis vi ellers kan lide stedet. Omvendt, hvis gæsterne er ikke sejlere, og vi blot ligger stille og følges på ture i land, kan kunne man overveje en løsning, hvor vi finder en billig B&B i land. Der er ikke meget plads om bord især hvis gæsterne ikke er inde i de rutiner, der følger med at leve på en meget begrænset plads.

De økonomiske mellemværender er normalt et mindre problem. Vi vil ikke have betalende gæster (som vi ved flere dyrker det), der betaler et dagligt beløb til båden. På den anden side kan vi ikke bare punge ud. På Troldand har derfor vi en 'skibets pung' (englænderne kalder en 'kitty bag'). Alle udgifter, diesel, havnepenge, restaurationsbesøg osv. betales af denne. Alle bidrager med det samme beløb, hver gang den skal suppleres. Vi ved at mange også beregner et beløb til skibet; det gør vi ikke. Vi har venner på besøg, ikke betalende gæster der skal understøtte vores økonomi (jeg har ladet mig fortælle at FTLF anbefaler 150 kr/person/dag til 'båden' + løbende omkostninger til havnepenge, diesel & mad). Har man en større båd med flere dobbeltkøjer er dette ikke et lille beløb og man skal være opmærksom på de problemer der kan opstå ved en sådan form for (kamufleret) chartersejlads: f.eks forsikringsmæssiget

senest opdateret i januar2022

« forrige top næste »
top
Page
Menu
News
top
Page
Menu
News
Hvor er vi?
Se Troldands 'position her og nu' hvis vi er inden for AIS rækkevidde

Seneste Opdateringer:
Billedgalleri fra 2020 sejladsen 
Billedgalleri fra 2021 sejladsen 
Billede fra vores tur til Jordan (2021)
Billeder fra vandreture på Madeira (2022)
Billeder fra tur til Peru, Bolivia & Argentina (2022)
Billeder fra vores tur til Mongoliet (2023)
 
Ny oversigts-sider:
 

Besøgende på www.troldand.dk siden dec. 2007

Er du interesseret problemer om nationale mindretal, nationalisme og statsdannelser?
Så køb bogen om Europas politiske geografi:

 

og læs om Europa af stater, territorier og nationer i denne bog (som Sten har skrevet sammen med en tidligere kollega, klik på billedet for at se mere)
  
© Creative Commons