en

s/y TROLDAND - om tursejlads og sejlsport

top
Page
Menu
News
Du er her:   Hjem > Skibet > Ændringer og forbedringer > Isolering

Isolering

Fra værftets side havde vi fået monteret et 2 KW Ebersbächer oliefyr med udtag af varm luft tre steder i Troldand. Desværre var der ikke monteret en lyddæmper på udstødningen, hvilket havde til følge at andre både i havnen måtte leve med at udstødningen lød som en F16 under start. Det er ikke rimeligt og jeg har nu monteret en ny udstødning med lyddæmper lige som jeg har monteret et halvskot mellem kistebænk og udstødning.
Et yderligere problem ved varmeinstallationen var det at varmluftsslangerne ikke var isoleret. Da der er næsten 5 meter fra selve dieselfyret til den primære varmedyse i salonen og da luftsangerne løber under dørken var der tale om et betydeligt varmetab undervejs som simpelt hen gjorde opvarmningen af båden mindre effektiv og vi har nu isoleret luftslangerne med 13mm rørskåle overalt. For yderligere at forbedre indeklimaet har vi anskaffet et fantastisk isolationsmateriale ved navn 3-Mesh™ dette sikrer luftcirkulation under alle løse hynder (se nedenfor).

                 
Varmt-lufts rører fører fra fra dieselvarmeren, der er placeret agterst i bb kistebæmk, under agterkøje og dørk til tre varmtlufteudtag. Alle slanger er nu isoleret med standard 13 mm rørisolation fastgjort med kabelbindere. 
     
Standard rørisolering (13mm, brand- hæmmende)
 
3 MESH™ isolerings materiale bruges under alle løse hynder for at forhindre kondensdannelse

« forrige top næste »
top
Page
Menu
News
top
Page
Menu
News
Hvor er vi?
Se Troldands 'position her og nu' hvis vi er inden for AIS rækkevidde

Seneste Opdateringer:
Ries dagbog 2019 (pdf)
Ries Dagbog 2020 (pdf)
Billedgalleri fra 2020 sejladsen

Ny oversigts-sider:
 

Besøgende på www.troldand.dk siden dec. 2007

Er du interesseret problemer om nationale mindretal, nationalisme og statsdannelser?
Så køb bogen om Europas politiske geografi:

 

og læs om Europa af stater, territorier og nationer i denne bog (som Sten har skrevet sammen med en tidligere kollega, klik på billedet for at se mere)
  
© Creative Commons