Engelske Sydkyst

Kyststrækningen mellem Dover og Portland og især området bag Isle of Wright: The Solent er det helt centrale område for engelsk sejlsport. Byen Cowes på Wright er simpelthen sejlsportens fødested. Området er også  kendt for sin historiske betydning for England som søfartsnation og et besøg i Portsmouth for at se Nelsons flagskib 'Victory' er et must.

Sejladsmæssigt er det mest karakteristiske ved området de store estuarier dvs. 'druknede' floddale, hvor tidevandet løber ind og ud af hver sjette time og dermed helt ændrer områdets karakter. Beaulieu (udtales: bjulee) er måske den smukkeste af disse 'floder', Chichester Harbour, hvor Itchenor ligger og Troldand er bygget, er en anden og længere mod vest ligger den enorme Poole Harbour. Vi har besøgt den engelske sydkyst i 2000, 2005 og senest i 2010.

Da vi første gang besøgte England på egen køl i 2000, skrev vi en omfattende turberetning om denne generalprøve på vores pensionisttilværelse (pdf fil).

Dover, promenaden langs havnen med de mange huse fra Victoriatiden og 'the white cliffs' i baggrunden  Udsigt fra Dover Castle over Dovers enorme yderhavn
 Victory, Nelsons flagskib fra slaget ved Trafalgar (1805) Porthmouth 'waterfront' med HMS Warrior (1860) midt i billedet. Warrior er, som Victory, en del af den store udstilling om den engelske flådes historie, og interessant fordi den er næsten samtidig med vores egen Jylland (men dobbelt så stor).
Chichester Harbour set fra luften; kun de mørkeblå områder kan besejles ved lavvande. Northshore, hvor Troldand er bygget, ligger på sydsiden af den store østgående 'flodarm'. (Kilde: Google Earth)
Troldand med flag sat over top venter på sine ny ejere.  Den store dag hvor vi skal overtage vidunderet er endelig nået (14 juli 2005)

Første 'fremmede' havn med Troldand: Bosham ved en lille nordgående arm i den østlige del af Chister Harbour. Som det vil ses forsvandt vandet helt ved lavvande

Kirken i Bosham, man siger at det er det mest malede (og fotograferede) motiv i England

Spit Sand fort i The Solent, et af de såkaldte Palmerston Follies opkaldt efter premierminister Palmerston der i 1860'erne, lod dem bygge som beskyttelse mod en mulig trussel fra Napoleon III
En fantastisk aften på River Medina i Cowes. Kan det blive smukkere?
Old Harry er navnet på denne flotte kalkformation sm man passerer på vejen mod vest fra Poole Harbour
Dorset's kyst mellem Anvil Point og Portland Bill har nogle utrolige formationer og naturlige ankerpladser
Venlige lokale fiskere prøvede i Weymouth at over-bevise os om at ikke alle englændere er hooligans !? Checil Beach, en lang tange af perfekt afrundede rullesten på vestsiden af Portland Bill

Tilbage til oversigtskortet