en

s/y TROLDAND - om tursejlads, sejlsport & rejser

top
Page
Menu
News
Du er her:   Hjem > Andre rejser > Australien (2023-24)

Australien (2023-24)

Denne side er (stadig) under opbygning

En fantastisk tur til Australien for besøge famile (en 'nyopdaget' fætter og en nevø) og venner fra vores 'store tur'som vi bl.a. var i Marokko med. Ankomst til Sidney i New South Wales efter tæt på 30 timers rejse med mellemlandinger i Zürich og Singapore.   

Australien er et enormt land (175 gange større end Danmark) og det gør det absolut nødvendigt at 'vælge'; man kan simpelt hen ikke nå det hele. Derfor blev netop familiens (og et vennepars) lokalisering, der blev afgørende for vores valg.

Sidney er Australiens største by med 5½ mio indbyggere. Mest af alt er byen prøget af sin beliggenhed ved Sidney Harbour (husk at på engelsk betyder 'habour' 'naturhavn' og altså ikke havn som sådan) et kæmpe område med en enorm aktivitet (og så selvfølgelig Sidney Opera House).

Billeder fra Sidney 

Sidney 1

« Previous Image 1 / 34 Next »

På vej nordpå ud af Sidney med Sidney Habour Bridge

 
Vores vætrsfolk i Sidney (Alecho og Tatiana) bor i et  fantastisk hus i Bilgola Hights (ca. 40 km nord for centrum), en halvø mellem Pittwater og Stillehavet. Herfra udforskede vi omgivelserne med offentlig transport, men ikke mindst ved vores værtsfolks utrættelige hjælp. Endvidere fejrede vi Jul- og Nytårsaften med dem og deres venner.
 
Billeder fra nærområder omkring Sidney

Sidney 2

« Previous Image 1 / 26 Next »

På perronen i Paramatta

 
Ud over de store byer Sidney og Melbourne er den mest berømte attraktion formodentlig Uluru (tidl. Ayers Rock), der ligger midt på kontinentet i 'Northern Territory'. 3½ times flyvinig til Alice Springs og herfra en 4 dages ekskursion på feltmaner. I telt og 40° (uden air con). OP kl 5 med 10-12km vandretur hver dag. Nok lige i overkanten af hvad vi kunne klare.... men det lykkedes og var en stor oplevelse.
 
Billeder fra Alice Springs og Uluru
 
1½ Times flyvning fra Sidney til Melbourne, hvor vores gode venner fra MIddelhavet Jeff og Lelia bor i en lille by 1½ times kørsel mod nord 'Marysville'. Sammen havde vi 4 fantastiske dage sammen dels i Jeff og Lelias nær område dels to dage i Melbourne under vejledning af vores kyndige, byplan-intersserede værter.

Billeder fra Melbourne

Se Video af Stens 'slangejagt'

Australiens føderale hovedstad Canberra halvvejs mellem Sidney og Melbourne og her bor min halvnevø Rodolfo (der er tango-musiker) og hans søn Ossie (Osvaldo). Canberra er måske ikke den mest besøgte by i Australien, men for to byplan-interesserede som os var det et superinteressant besøg i denne gennem-planlagte by, der blev officelt indviet som hale Australiens hovedstad i 1913.

Billeder fra Canberra

Canberra

Canberra

« Previous Image 1 / 46 Next »

På vej mod National Capital Exhibition i Commonwealth Park

På vejen hjem gjorde vi et 3 dages ophold i Singapore OPrindelig anlagt som en britisk handelsstation i 1819, I 1963 tilsluttede man sig i Den Malaysiske føderation men erklærede sig selvstændigt bare 2 år senere. Herefter udviklede staten sig til en vigtig mulitinational og -sproglig. Ud iver de 4 officielle sprog (Mandarin, Engelsk, Malay & Tamil) tales også Hokkien, Cantonesisk, Teochew, Tamil + 'det løse), Singapore har i dag et GPD, der kan sammenlignes med verdens rigeste lande.

Billeder fra Singapore

Læs mere i Ries dagbog 

Undermenu

⇑ ..
« forrige top næste »
top
Page
Menu
News
top
Page
Menu
News
Hvor er vi?
Se Troldands 'position her og nu' hvis vi er inden for AIS rækkevidde

Seneste Opdateringer:
Billedgalleri fra 2020 sejladsen 
Billedgalleri fra 2021 sejladsen 
Billede fra vores tur til Jordan (2021)
Billeder fra vandreture på Madeira (2022)
Billeder fra tur til Peru, Bolivia & Argentina (2022)
Billeder fra vores tur til Mongoliet (2023)
Billeder far vores tur til Alta/Nordkap (2023)
Billeder fra vores tur til Australien (2023-24)
Billeder fra vores tur til Sri Lanka (2024)
 
Ny oversigts-sider:
 

Besøgende på www.troldand.dk siden dec. 2007

Er du interesseret problemer om nationale mindretal, nationalisme og statsdannelser?
Så køb bogen om Europas politiske geografi:

 

og læs om Europa af stater, territorier og nationer i denne bog (som Sten har skrevet sammen med en tidligere kollega, klik på billedet for at se mere)
  
© Creative Commons