en

s/y TROLDAND - om tursejlads, sejlsport & rejser

top
Page
Menu
News
Du er her:   Hjem > Andre rejser > Cuba (2013)

Cuba (2013)

At besøge Cuba har altid været en drøm. Hvordan var dette mærkværdige land, der siden revolutionsheltene Fidel Castro og Ernesto 'Che' Guevarra's guirillakrig og magtovertagelse, har været helt isoleret fra andre lande på halvkuglen. Et land som siden Sovjetunionens fald stort set ingen 'venner' har haft.

Fra kolleger og bekendte, der havde besøgt Cuba før os, har tilbagemeldingerne været særdeles blandede. Nogle var skuffede over at de turiststeder de besøgte blot var billige udgaver af Florida, andre over at revolutionen ikke havde opnået bedre og mere synlige resultater. Til den første gruppe kan vi blot sige at så skulle de da være taget til Miami og til den anden, at så har de ikke besøgt andre lande i Centralamerika, f.eks Honduras. For os er der ingen tvivl om at brødrene Castro's regime har været væsentligt bedre for den brede befolkning på Cuba end 'United Fruit Company's' i fx. Honduras. I Cuba får alle således en uddannelse og der er et sundhedsvæsen i topklasse. Folk er venlige og kriminaliteten er lav, man kan f.eks gå sikkert i Havannas sidegader midt om natten. Det bliver spændende at se, hvordan tingene udvikler sig fremover, nu hvor landet kommer tættere på USA.

Og som en lille sidehistorie: Det siges at Fidel Castro en gang tilbage i tiden, direkte adspurgt om forholdet til USA kunne forbedres, skal have svaret: Først når USA har fået en sort præsident og paven er fra Sydamerika. To forhold han på den tid anså for helt utænkelige..... men nu er det selvfølgelig ikke mere Barak Obama der er præsident i USA

Og endnu en lille historie, der viser at ikke alt er idel lykke: En stående vittighed (som fortælles med lavmælt stemme) er svaret på spørgsmålet om hvem der er den dårligste bartender på Cuba. Hertil er svaret Fidel, fordi han ikke er i stand til at lave en(t) 'Cuba Libre' (en long-drink lavet af cola, lime og mørk rom)

Læs mere i et uddrag fra Ries 2013 dagbog skrevet efter umiddelbart efter tilbagekomsten til Barcelona (der findes desværre ingen særskildt dagbog fra Cuba-turen)

Billeder fra  Cuba

Vælg et billede og brug piletaster for at se billederne i stor størrelse

Havana, Viñales & Trinidad (Cuba)

« Previous Image 1 / 25 Next »

Havana

Santa Clara, Bahía des Chocinos (Svinebugten) & Havana

« Previous Image 1 / 27 Next »

Pizzariaet på vores Casa i Santa Clara

« forrige top næste »
top
Page
Menu
News
top
Page
Menu
News
Hvor er vi?
Se Troldands 'position her og nu' hvis vi er inden for AIS rækkevidde

Seneste Opdateringer:
Billedgalleri fra 2020 sejladsen 
Billedgalleri fra 2021 sejladsen 
Billede fra vores tur til Jordan (2021)
Billeder fra vandreture på Madeira (2022)
Billeder fra tur til Peru, Bolivia & Argentina (2022)
Billeder fra vores tur til Mongoliet (2023)
Billeder far vores tur til Alta/Nordkap (2023)
Billeder fra vores tur til Australien (2023-24)
Billeder fra vores tur til Sri Lanka (2024)
 
Ny oversigts-sider:
 

Besøgende på www.troldand.dk siden dec. 2007

Er du interesseret problemer om nationale mindretal, nationalisme og statsdannelser?
Så køb bogen om Europas politiske geografi:

 

og læs om Europa af stater, territorier og nationer i denne bog (som Sten har skrevet sammen med en tidligere kollega, klik på billedet for at se mere)
  
© Creative Commons