en

s/y TROLDAND - om tursejlads, sejlsport & rejser

top
Page
Menu
News
Du er her:   Hjem > Den store tur > Tekst & billeder 2011 > Rias Altas

Rias Altas

Fra Viveiro til Finisterra (april 2011)
Så kom vi afsted og har de seneste uger udforsket Las Rias Altas fra Viveiro til Finisterre: Santa Martha de Ortiguera, Cariño, Cedeira, Coruña, Camariña. Vi har forladt Coste Verde (Den grønne Kyst) og befinder os nu på den barske kyststrækning der meget sigende kaldes Costa del Muerte (Dødens kyst). Her i Camariñas (en spansk udgave af Hanstholm?) ligger vi velbeskyttet og med en meget venlig sejlklub med god mad og venlige mennesker; så her bliver vi nogle dage (men pt blæser det også 12-14 m/s derude i Nordatlanten).

Tiden har været præget af meget skiftende vejrforhold på en kyststrækning der ér meget udsat. Heldigvis har vi været gode til at finde huller i vejret, men vi kunne godt have ønsket os lidt mere varme de dage vi var i den helt bedårende indre del af Ensenada de Santa Martha, der - som pilot bogen sage - ikke var nem at anløbe, men bestemt besværet værd. Besøget i Cedeira (hvor vi var med bil sidste år sammen med Buller og Kirsten) var kort, men begivenhedsrigt bla. pga. af ankerproblemer (nærmere beskrevet i Ries dagbog) og bekendtskabet med den Hollandske alenesejler Ronald fra 'Free-Mind' (vi har netop fået e-mail fra ham og han har sikkert passeret Biskayen på sin vej hjemover). Næsten en uge lå vi La Coruña; men det er en dejlig by og vejret var fremragende: sol og op til  25º. Her mødte vi bla. George, en noget speciel engelsk ensomsejler i en LM27, på vej til Algeriet (han studerede arabisk). Herfra til Camariñas, der er det eneste fornuftige stop inden Finisterre og som ligger helt uden for lands lov og ret men er et helt fortryllende sted. Nu kommer så rundingen af den romerske verdens ende: Finisterra, hvorefter vi vil befinde os i Rias Bachas; men mere herom senere.

læs mere i Ries dagbog

Vælg et billede og brug piletaster for at se billederne i stor størrelse

Rias Altas

« Previous Image 1 / 18 Next »

Santa Martha de Ortiguera

Til oversigten over billeder fra 2011

« forrige top næste »
top
Page
Menu
News
top
Page
Menu
News
Hvor er vi?
Se Troldands 'position her og nu' hvis vi er inden for AIS rækkevidde

Seneste Opdateringer:
Billedgalleri fra 2020 sejladsen 
Billedgalleri fra 2021 sejladsen 
Billede fra vores tur til Jordan (2021)
Billeder fra vandreture på Madeira (2022)
Billeder fra tur til Peru, Bolivia & Argentina (2022)
Billeder fra vores tur til Mongoliet (2023)
Billeder far vores tur til Alta/Nordkap (2023)
Billeder fra vores tur til Australien (2023-24)
Billeder fra vores tur til Sri Lanka (2024)
 
Ny oversigts-sider:
 

Besøgende på www.troldand.dk siden dec. 2007

Er du interesseret problemer om nationale mindretal, nationalisme og statsdannelser?
Så køb bogen om Europas politiske geografi:

 

og læs om Europa af stater, territorier og nationer i denne bog (som Sten har skrevet sammen med en tidligere kollega, klik på billedet for at se mere)
  
© Creative Commons