en

s/y TROLDAND - om tursejlads og sejlsport

top
Page
Menu
News
Du er her:   Hjem > Den store tur > Opskrifter

Opskrifter

For de der har fulgt med på vores rejse er det næppe en hemmelighed at vi interesserer os en del for mad og drikke. Billeder af måltider og fra de mange markeder optager en ikke ubetydelig plads i vores beretning. Om bord deler vi madlavningen så skipperen laver maden om bord og Rosemarie når vi går i land. Jeg er glad for at kunne sige at jeg ganske ofte bliver aflastet af Ries madlavning og restaurationsbesøgene inspirerer til at forsøge sig selv. Ind imellem finder vi så på noget vi synes holder, og som bliver en fast del af repetoiret. De opmærksomme vil således have set at der undervejs er links til opskrifter; men her er en direkte liste over hvad vi ind til videre har skrevet ned (sjovt nok mest fisk):

Penne & krabbe samt Fiske-wok: En anderledes spagetthiret, hvor  taskekrabben indgår som det centrale element samt en lækker fiske-wok, der marineres i thai stil og serveres med ris og sød chilisovs

Pintxos: De spanske 'national hapser' her i baskisk udgave og ideel som 'receptionsmad'

Fiskegryde fra Acorerne: Fisk på en helt anden måde end vi er vandt til i Danmark; en ret der kræver tålmodighed både at lave og at spise

Atlanterhavns fiskefrikadeller Som friskfanget fisk kan tilberedes i høj sø, men også gerne hjemme i køkkenet.

Bitter orangemarmelade: Den rigtige 'Dundee orange Marmalade', lavet på Sevillas bitre appelsiner (Pomaranser)

Saltede Citrusfrugter: En Arabisk specialitet der kan normalt laves med citroner men pomeranser er endnu bedre.... og så er der et forslag til hvordan de kan bruges til en kold rissalat.

To små lækre græske meze. Efter vores opfattelse er de mange små lækre forretter (meze) det allerbedste ved det græske køkken. I Vathi på Methana kom jeg med Yanna i køkkenet og det er der kommet et par lækre opskrifter ud af.

Den sicilianske antipasta Caponata er nem at lave, den smager fantastisk varm eller kold, alene på et stykke brød eller som tilbehør til en god pølse eller schnitzel. Prøv det.

I det sydlige Italien ville det være nemt at være vegetar. mange af de vidunderlige antipasti er (som den ovenstående Carponata) orgier i velsmagende grøntsager. På Sardinien lavede vi bl.a. disse Farcerede zuchini  (curagette, squash, kært barn har mange navne)  endnu en opskrift til Troldands køkken

Undermenu

« forrige top næste »
top
Page
Menu
News
top
Page
Menu
News
Hvor er vi?
Se Troldands position 'her og nu' hvis vi er inden for AIS rækkevidde (pt. ude af drift pga manglende Mast/antenne ved vores kanalsejlads.

Seneste Opdateringer:
For nørderne: Lidt statistik om økonomi (pdf)
For nørderne: 
Statistik om distancer mm (pdf)
Rie's dagbog 2018 (pdf)
Ries Dagbog fra Etiopien 2019 (pdf)

Ny oversigts-sider:
 

Besøgende på www.troldand.dk siden dec. 2007

Er du interesseret problemer om nationale mindretal, nationalisme og statsdannelser?
Så køb bogen om Europas politiske geografi!

 

Læs om Europa af stater, territorier og nationer i
denne bog som Sten har skrevet sammen
med en
tidligere kollega (klik på billedet for at se mere)


© Creative Commons