en

s/y TROLDAND - om tursejlads, sejlsport & rejser

top
Page
Menu
News
Du er her:   Hjem > Den store tur > Tekst & billeder 2012 > Sevilla > CNS 

CNS 

Lidt om vores vinterhavn (2011-12)

Vi har i mange år drømt om at tilbringe en vinter i Spaniens fjerdestørste by: Sevilla,  og nu er det altså lykkedes. Under vores tur herned har reaktionerne fra andre sejlere (når vi fortalte at vi ville overvintre i Sevilla) været meget forskellige og alle prægede af mangel på reel viden om mulighederne (kan man sejle helt derop med mast på? er det ikke meget dyrt? er der ikke meget varmt/koldt? er der overhovedet en marina? ); dertil kommer at oplysningerne i vores forskellige pilots har vist sig at være stærkt mangelfulde lige som vores helt ny kort og 2011 udgaven af Reeds er forkert. Men det er et super fint sted, hvilket jeg håber fremgår af vores billeder:

 

Club Nautico Sevilla set mod syd, hvor indsejlingen (med sluse og klapbro) ligger

  Pontonerne der ligger i smukke grønne omgivelser og med udsigt mod centrum
 
Fint klippede busketter (i baggrunden kontorer, badefaciliteter og svømmehal)   Det store (50 m) udendørs svømmebassin med boulebanerne i baggrunden
 
Hele klubbens område ligger i et smukt vedligeholdt parklignenede område   Den ikke særligt indbydende adgansport (med kontrol) fra landsiden

Der er reelt tre muligheder: Marina Gelves, der ligger uden for byen (½ time på cykel) ud til floden, hvor der er tidevand og havnen er siltet til så man står fast i blødt mudder ved lavvande (men her er der f.eks en travellift). Marina Sun Sails, der ligger inden for en sluse meget langt fra centrum og uden ordentlige forbindelser (kun egnet hvis man vil efterlade båden og ikke bo om bord) og endelig Club Nautico Sevilla. Stedet er mere en Country Club end en sejlklub, der er angiveligt mere end 8000 medlemmer, men bare omkring 50 bådpladser (og der er flere tomme pladser pt.). Der er dog en afdeling for optimistjoller og vindsurfere. Klubbens anlæg omfatter (ud over de få pladser) restaurant, tennis-, boule-, fodbold- og basketballbaner; udendørs 50 meter svømmebassin og overdækket (boblehal) 25 meters -bassin samt et fuldt udstyret træningscenter. Endvidere er der mulighed for kano og kajakroning lige som klubben tilsyneladende råder over forskellige typer (rigtige) kapsejlads robåde. Alle disse faciliteter har vi fri adgang til og havnepengene udgør (for opholdet frem til april) i gennemsnit €13 i døgnet!

Lige nu (november) er vi bare 6 overvintrende både (en svensk,  to engelske, en walisisk, en new zeelandsk og så os). Når der er så få skyldes det sikkert tre ting: At klubben ikke svarer på henvendelser via mails (og i øvrigt ikke accepterer forhåndsreservationer), at det er besværligt at komme herind (en sluse man kun kan komme igennem, hvis man koordinerer med den kommercielle traffik og en klapbro, der kun åbner 5 gange .... om ugen),  og endelig at al kommunikation kun kan foregå på spansk. Når først man er herinde er det imidlertid alt besværet værd.

« forrige top næste »
top
Page
Menu
News
top
Page
Menu
News
Hvor er vi?
Se Troldands 'position her og nu' hvis vi er inden for AIS rækkevidde

Seneste Opdateringer:
Billedgalleri fra 2020 sejladsen 
Billedgalleri fra 2021 sejladsen 
Billede fra vores tur til Jordan (2021)
Billeder fra vandreture på Madeira (2022)
Billeder fra tur til Peru, Bolivia & Argentina (2022)
Billeder fra vores tur til Mongoliet (2023)
 
Ny oversigts-sider:
 

Besøgende på www.troldand.dk siden dec. 2007

Er du interesseret problemer om nationale mindretal, nationalisme og statsdannelser?
Så køb bogen om Europas politiske geografi:

 

og læs om Europa af stater, territorier og nationer i denne bog (som Sten har skrevet sammen med en tidligere kollega, klik på billedet for at se mere)
  
© Creative Commons